salon   sypialnia   pokój dziecięcy   kuchnia   łazienka   dekoracje   wnętrza   dodatkowe wyposażenie   rtv⁄agd  
Autor:  Dodano: 2010-01-26

W orientalnym stylu


Gdy myślimy o przygotowywaniu tradycyjnego chińskiego jedzenia, mamy przed oczami przede wszystkim dwa narzędzia: szeroki tasak do siekania oraz wok, czyli charakterystyczną, dużą i głęboką patelnię.



Firma Severin oferuje wok WO 2442, który idealnie będzie nadawał się zarówno dla zawodowych kucharzy, jak i dla początkujących. Smażenie w woku należy zacząć od składników, które potrzebują najdłuższej obróbki termicznej, a kończyć na tych, które najszybciej robią się miękkie. Przed rozpoczęciem procesu wszystkie produkty powinny być gotowe do smażenia – pokrojone i przyprawione, ponieważ później nie będzie na to czasu. Istotną zaletą przyrządzania potraw w woku jest to, że używa się najwyżej 2-3 łyżki oliwy – co jest korzystne dla naszego zdrowia. Ponadto składniki nie będą przypalone, ponieważ to, co już podsmażone, można odłożyć na boczne ścianki, na których temperatura jest dużo niższa. Również dzięki temu warzywa zachowują sprężystość, ale nie stygną.

Wnętrze woka pokryte jest wysokiej jakości warstwą teflonu firmy Dupont, bardzo łatwą w czyszczeniu. Urządzenie wyposażono w szklaną pokrywę z uchwytem, drewnianą łyżkę, łopatkę i pałeczki – wszystko, co jest potrzebne do smażenia.

Wok WO 2442

Dane techniczne:
- moc ok. 1500 W
- pojemność woka 3,6 litra
- termoizolujące uchwyty z tworzywa sztucznego
- powierzchnia grzania: 200 mm średnicy
- bezstopniowa regulacja temperatury poprzez termostat
- lampka kontrolna
- zabezpieczenie przed przegrzaniem
Cena: 229,90 zł













© 2004 - 2024 Herbert Grossfuss Media

Kontakt Tagi