salon   sypialnia   pokój dziecięcy   kuchnia   łazienka   dekoracje   wnętrza   dodatkowe wyposażenie   rtv⁄agd  
Autor:  Dodano: 2009-09-30

Alpejski przysmak na długie, zimne wieczory


Lekiem na niesprzyjającą aurę za oknem mogą być wieczory spędzane w gronie przyjaciół, których nieodłączną częścią jest jedzenie rozgrzewających dań, często wspólnie przygotowanych, i picie wina. Idealnie na taką okazję nadaję się fondue – potrawa, którą wymyślili szwajcarscy górale.



Chcieli oni spożytkować suchy ser, rozpuszczali więc go w garnku stojącym na ogniu i maczali w nim chleb. Danie to pozwalało przetrwać w przytulnej atmosferze chłodne górskie wieczory. Obecnie fondue to przysmak, który staje się pretekstem do wspólnych spotkań. Wciąż najpopularniejszym rodzajem jest przyrządzone z sera z dodatkiem białego wina i przypraw. W półpłynnej masie zamacza się nadziane na widelczyki kawałki chleba lub grzanki, które mogą być posypane np. bazylią. Równie smaczne jest fondue czekoladowe, w którym zanurza się kawałki owoców, wafelki lub piankę.

Firma Severin oferuje urządzenie fondue, które pozwala przyrządzić w domu tę prostą, a zarazem wyśmienitą potrawę. Zastosowanie stali nierdzewnej nadaje mu elegancki wygląd i sprawia, że będzie doskonale prezentować się na stole. W przeciwieństwie do większości modeli dostępnych na rynku, w skład sprzętu wchodzi podgrzewacz, dzięki czemu nie trzeba używać świec. Pojemnik na masę wyposażony jest w osłonę przeciw pryskaniu z wycięciami na widelce, która gwarantuje, że nic wokół urządzenia się nie zabrudzi. Różnokolorowe zakończenia widelczyków ułatwią nam odnalezienie własnego.

Fondue FO 2406
Dane techniczne:
- moc ok. 800 W
- regulator temperatury    
- odporna na wysoką temperaturę podstawa z tworzywa sztucznego w osłonie z drapanej stali nierdzewnej
- zabezpieczenie przeciw przegrzaniu
- praktyczny schowek przewodu
Cena: 339,90 zł















© 2004 - 2024 Herbert Grossfuss Media

Kontakt Tagi