Autor: Dodano: 2010-02-18
Profesjonalna pomoc podczas wielkanocnych przygotowań
Świąteczne spotkania przy stole to jedyne w swoim rodzaju chwile - jednak tylko wtedy, gdy na czas uda się przyrządzić wszystkie wielkanocne specjały. By w święta zrelaksować się i nie tracić cennego czasu w kuchni, warto pomyśleć o fachowej pomocy.
Robot planetarny Kenwood Major Titanium w Mega Zestawie sprawi, że przygotowania do świąt będą proste jak nigdy wcześniej. Dzięki niemu szybko przyrządzisz tradycyjne wielkanocne menu. Major Titanium jest najbardziej wszechstronnym urządzeniem w bogatej kolekcji robotów kuchennych Kenwood. Niezastąpiony i uniwersalny. Wielofunkcyjne mieszadła, trzepaczka, elastyczne mieszadło, melakser i blender pomogą zrobić wyśmienite sosy czy sałatki. Dołączona do zestawu maszynka do mięsa pomoże w przygotowaniu wyśmienitego pasztetu. Wbudowana waga wszystko precyzyjnie odmierzy. Dzięki wyciskarce do cytrusów zaskoczysz gości świeżo wyciśniętym sokiem. Jeszcze nigdy przygotowanie wielkanocnych potraw nie było tak proste. Robot planetarny Major Titanium da ci czas i odpoczynek podczas wyjątkowych, wielkanocnych dni. Robot planetarny Kenwood Major Titanium specyfikacja: • Moc: 1500 w • Kolor: Szczotkowany metal • Obudowa: Metalowa osłona • Elektroniczna kontrola prędkości • Zestaw końcówek: ubijaczka, mieszadło do ciasta, trzepaczka, hak do ciasta • Materiał wykonania: Stal nierdzewna • Rodzaj misy: Stal nierdzewna z uchwytami • Całkowita pojemność misy: 6.7l • Pojemność: ciasto: 4.6 kg ; masa chlebowa: 2.4 kg, białka: 16 max, mąka do wyrobów cukierniczych: 910 g • Praca pulsacyjna • Tryb pracy: zmienna, 3 różne ustawienia: wolne, średnie, szybkie • Schowek na kabel • Części nadają się do mycia w zmywarkach • Rozmiar (cm): 40.8 dł x 23.8 szer x 34.3 wys • Waga: 9.7 kg • Gwarancja: 2 lata Cena detaliczna: 4299 zł Urządzeń marki Kenwood używa znakomity szef kuchni Kurt Scheller. Wypróbuj przepis na przepyszną babkę po alzacku tego wyśmienitego kucharza. Wykonanie jej z pomocą robota planetarnego Major Titanium to czysta przyjemność.
Przepis na babkę wielkanocną po alzacku:
Składniki: 250 g masła 300 g cukru Skórka z 1 cytryny 6 jajek 600 g mąki 30 g proszku do pieczenia Zapach waniliowy 50 g rodzynek 50 g płatków migdałów cukier puder
Przygotowanie: Ubij masło z cukrem. Następnie dodaj startą skórkę z cytryny oraz jajka, cukier puder i mąkę. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie na jednolitą masę w malakserze robota lub misie robota planetarnego. Formę wysmaruj masłem i płatkami migdałów. Do ciasta dodaj rodzynki i migdały i delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do formy do ¾ wysokości. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz ciasto przez 45 minut (po 20 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni). Upieczoną babkę posyp cukrem pudrem lub polej lukrem.

|
|
|